Založ si blog

Pochop, aby si uveril a ver, aby si porozumel.

Veta, ktorú vyslovil Aurélius Augustínus (Sv. Augustín), ktorý je otcom stredovekej filozofie.

To čo počujeme, nemôžeme brať tak ako je, kým sa nepresvedčíme o tom, nebudeme sa snažiť to pochopiť, čiže si to nebudeme môcť vysvetliť a chápať to tak ako to je. Bez uvažovania, premýšľania, získavania skúseností o tom nebudeme veriť niečomu o čom nie sme presvedčený. Čiže ak niečomu nebudeme chápať, tak tomu nebudeme veriť, pretože nebudeme o tom presvedčený. Napríklad, nechápem matematike, čiže neverím tomu, že sa ju niekedy naučím a budem ju vedieť, a neverím tomu že by som jej porozumela. Ale keď budem chápať matematike, budem veriť, že sa mi zíde do života, a v živote keď ju využijem tak porozumiem tomu na čo mi je potrebná.

Čiže základom poznania je vnútorná sebaistota. Keď si človek sám sebe neverí, nebude veriť ničomu a nebude tomu ani rozumieť. Takže pochop, aby si uveril a ver, aby si porozumel.

#healthyfood #healthylifestyle #fit #diet #fitness alebo súčasný problém ľudí na sociálnych sieťach

28.03.2018

Médiá a marketing majú dnes obrovský vplyv na nás všetkých. Vplývajú na naše myslenie, cítenie, názory i celkovú mienku. Sú ideálnym prostriedkom, ktorý dokáže zasiahnuť masy najrôznejších ľudí po celom svete a odovzdať im nejakú informáciu, posolstvo. V súčasnosti sa ľudia veľmi radi a najmä veľmi ľahko nechávajú ovplyvňovať tým, čo nastoľujú [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 6174x
Priemerná čítanosť článkov: 3087x

Autor blogu

Kategórie